Da li će katarski šeik kupiti Mančester junajted?

Katarski šeik Jasim bin Hamad al Tani jedini je preostali zainteresovani kandidat za kupovinu Mančester junajteda, tvrde britanski mediji.

Trenutni američki vlasnici, članovi porodice Glejzer, ne odustaju od svoje tražene cene od pet milijardi funti, a pretposavlja se i da su spremni da razmotre opciju da prodaju klub većem broju vlasnika koji bi i dalje imali manje udele u Junajtedu.

Ipak, Al Tani nema nameru da kupuje manji udeo u klubu, zainteresovan je samo za 100 odsto vlasništva. I želi to da uradi sad ili nikad.

Prema proceni tržišne vrednosti, Mančester junajted vredi oko 3,75 milijardi funti i ponuda koju je izneo šejk Jasim okvirno je tolika. Tolika je bila i ponuda ser Džima Retklifa.

Navodno, šeik Jasim je spreman da preko ove cene plati i dodatnih 680 miliona funti, koliko iznosi dug Mančester junajteda.

Šeik svakako neće čelati Glejzere dugo, a da li će oni odlučiti da prihvate njegovu ponudu ostaje da se vidi…

Mančester junajted se ove sezone pod vođstvom Erika teh Haga „rehabilitovao“, igra odlično, osvojio je Liga Kup Engleske, izbacio Barselonu u šesnaestini finala Lige Evrope i blizu je plasmana u Ligu šampiona kroz Premijer ligu. Sa milijardama iz Katara bi povratak na engleski tron mogao značajno da se ubrza.

 

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X