SUDIJSKA KOMISIJA ODLUČILA: Poverenje ukazano čoveku koji nikada do sada nije sudio „večiti derbi“

Niko od sudija koje imaju iskustvo u velikim derbijima, već debitant. Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odlučila je da ukaže poverenje arbitru koji dosad nikad nije sudio meč Crvene zvezde i Partizana…

Arbitar iz Niša biće glavni sudija na 169. “večitom” derbiju između Crvene zvezde i Partizana (petak 19.00). Aleksandar Živković (37) se na listi Superlige Srbije nalazi od 2016. godine. On je ove godine zbog visokog kvaliteta sudjenja promovisan u Elitnu grupu.

Živkoviću će pomagati Beograđani Dragan Bogićević i Bojan Banović, dok je za četvrtog arbitra određen Stanko Ostraćanin iz Kraljeva. U VAR sobi biće Momčilo Marković i Milan Mihajlović.

„Ovo je šesta utakmica ‘večitih rivala’ u toku mandata SK FSS pri čemu je delegirano pet različitih sudija. Pored Srdjana Jovanovića koji je dva puta delegiran, poverenje su dobili i internacionalci Novak Simović, Miloš Milanović, ali i sudije sa grbom FSS, na prethodnom derbiju Milan Mitić i sada Aleksandar Živković“ navodi se u saopštenju Sudijske komisije FSS.

U saopštenju se dodaje da FSS ima poverenja u sudijski tim:

„Verujemo da će njima ova utakmica ostati zauvek u sećanju, a da se fudbalska javnost neće baviti sudjenjem. Sudijska komisija želi svim akterima najveće fudbalske svetkovine u Srbiji da igrom i ponašanjem opravdaju epitet i tradiciju ‘večitog” derbija tako da svi ljubitelji fudbala ne samo u Srbiji, nego širom sveta uživaju u kvalitetnoj igri i lepim potezima.“

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X