ODLUKA PADA U BEOGRADU: Ajmo momci, jako i bez potcenjivanja

U ponedeljak muška seniorska reprezentacija Srbije će od 20 časova dočekati nacionalni tim Velike Britanije u hali Aleksandar Nikolić. „Orlovima“ samo pobeda igra za plasman na Svetsko prvenstvo.
Srbija odlučujući meč čeka u promenjenom sastavu.
Kao što je ranije i najavljeno, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac i Nemanja Dangubić su se vratili klupskim obavezama, dok je neizvesno stanje Stefana Jovića koji se oporavlja od udarca zadobijenog u duelu sa Grčkom.
Nakon obaveza u Evroligi, nacionalnom timu su se priključili Marko Gudurić, Luka Mitrović, Filip Petrušev, Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i Ognjen Dobrić koji će biti u konkurenciji za meč u ponedeljak.

– Došao je kraj kvalifikacija koje traju veoma dugo i po prvi put su u ovom formatu. Sada sve staje u jednu utakmicu u kojoj tražimo pobedu i potvrdu truda koji je uložilo više od 40 igrača za godinu i po dana. Prvu meč loptu u Atini nažalost nismo iskoristili, sada je u ponedeljak pred nama nova šansa koju smo zaslužili. Važno je da ovih šest igrača što su se priključili nakon obaveza u Evroligi što je bolje uključimo u sistem igre. Dobra stvar je što su oni već igrali u ovim kvalifikacijama i poznaju principe koje pripremamo. Velika Britanija će biti rasterećena i spremna da iskoristi svaku šansu koja im se ukaže. Zbog toga, zbog uloga koji je na stolu, maksimalna koncentracija i maksimalan pristup tokom svih 40 minuta moraju biti prisutni.

Nadamo se da će i publika prepoznati da nam je podrška potrebna i da će doći da pozdravi ne samo 12 igrača koji će biti u sastavu, već sve igrače koji su dali svoj doprinos reprezentaciji Srbije u ovim kvalifikacijama – izjavio je Pešić.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X