SUPERLIGA SRBIJE: Zvezda silna na prolećnoj postpremijeri

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali Voždovac u 21. kolu Superlige Srbije sa 6:0 (3:0).
Imaće prva prolećna pobeda u ligi mnogo veći značaj od tri boda za mladog trenera Miloša Milojevića, koji je živeo u prethodnih nekoliko dana u zoni ozbiljnog stresa.

Slavlje Zvezde, foto: FK Crvena zvezda
Slavlje Zvezde, foto: FK Crvena zvezda

Hrabrost igrača Voždovca istopila se na zubatom februarskom suncu kada je Matija Đorđević napravio već opisani suicidan potez, koji se graniči sa ludilom i amaterizmom. Dao je u ruke igračima Crvene zvezde višak prostora i mogućnosti za kombinatorika, a to je poligon na kojem oni savršeno plešu u  Superligi. Dok se šef stručnog štaba Voždovca Nikola Puača presabrao kako da popuni manjak igrača u sredini, u igri Crvene zvezde rađali su se novi tandemi. Ideolog igre srpskog šampiona Gelor Kanga kraičkom oka osećaju je ofanzivne pretenzijeArgentinca Aleksa Viga. Doskorašnji član River Plejta „kampovao“ je na protivničkoj polovini, stalno tražio gestikulacijom rukama loptu u prostor. I na kraju inicirao vodeći pogodak. Bio bi Vigo još učinkovitiji da je Osman Bukari imao samo malo više osećaja da ga ispoštuje. Aktivan je na drugoj bio Irakli Azarov, pa i onako skrhkana odbrana Voždovca nije mogla da popuni sve rupe.

Ključevi igre Crvene zvezde bili su u rukama Gelora Kange, koji je kraičkom oka uviđao sve pukotine u defanzivnom redu Nikole Puače. Podvalio je loptu i Osmanu Bukariju kod drugog pogotka, dok je na ležeran način u saradnji sa „starim pajtosom“ Ivanićem i Azarovom, Katai upisao i 11. pogodak u Mozzart Bet Superligi.

Zvezda je nastavila sa goleadom i tako na dominantan način otvorila drugi deo sezone.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X