Da li možemo da oprostimo Jeleni Dokić?

Bivška australijska teniserka srpskog porekla, Jelena Dokić, u poslednjih par dana našla se na meti negativnih komentara na društvenim mrežama. Naime, Jelena Dokić bila je na Australian Open-u, ali ovog puta je reket zamenila mikrofonom.

Dokićeva je intervjuisala Novaka Đokovića nakon pobede protiv Grigora Dimitrova i odlično se snašla u ulozi reporterke. Međutim, ono što je zasmetalo publici nije bila njena uloga novinarke, već Jelenin izgled. Naišla je na negativne komentare i prozivke na društvenim mrežama i u medijima zbog toga što se ugojila. Jelena se je za  TheSidneyMorningHerald napisala kolumnu u kojoj je rekla kako je takvi komentari neće slomiti niti je sprečiti u tome da nastavi da se bavi novinarstvom i izveštava o tenisu.

Jelena Dokić je bila žrtva psihičkog zlostavljanja od strane oca od svoje šeste godine. Pokušala je da izvrši samoubistvo, patila od depresije, borila se sa anksioznošću, ali se danas uporno odupire ovim problemima. Danas se, pored novinarstva, bavi i književnim radom a njena autobiografija „Nesalomiva“ pokupila je ogromne simpatije publike.

Postavlja se pitanje da li će pubilika Jelenu ikada gledati kao nekadašnju uspešnu teniserku a sadašnju tenisku novinarku i književnicu, ili će zauvek ostati pod velom svojih kilograma. Najgore od svega jeste to što većina negativnih komentara dolazi od strane žena. Njena težina i fizički izgled, trenutno, u senci ostavljaju sve uspehe koje je nizala a i trenutnu karijeru.

Da li možemo Jeleni da oprostimo to što ne izgleda kao neko ko se bavi ili se bavio tenisom? Da li možemo da joj oprostimo to što nije bila dobro i što je uspela da pobedi u ovoj borbi? Da li se pobeda računa ako se fizički ne uklapa u standarde ženske lepote, posebno u standarde lepote jedne sportistkinje?

Jelena je, bez obzira na sve, odlučila da ne odustane od izveštavanja sa Australian Open-a i time pokazala da je negativni komentari neće slomiti. Ovim potezom, Jelena je pokazala i da je psihički dobro.

Ove komentare osudile su mnoge javne ličnosti, među kojima je i naš proslavljeni plivač Čaba Silađi.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X