LEGENDARNI JUGOSLOVENSKI RUKOMETAŠ JASMIN MRKONJA O ŠANSAMA SRBIJE NA SP „Orlovi“ mogu mnogo, Slovenci osveženje

Svetsko rukometno prvenstvo koje se održava  u Poljskoj i Švedskoj od 11. do 29. januara ulazi u finiš prvog dela takmičenja. Posle 40 odigranih utakmica jasno je ko su favoriti, ali daleko od toga da je poznato i ko će podići pehar na kraju. Nekadašnje desno krilo reprezentacije Jugoslavije i Metaloplastike Jasmin Mrkonja rekao je da od zemlja iz regiona dosta očekuje od Srbije koja igra odlično pod komandom Tonija Đerone.
– Srbija je već u pripremnom periodu, a možda još i na prošlom velikom takmičenju, na sebe skrenula pažnju. Dolaskom trenera Đerone stvari su se složile, i ekipa je odlično selektirana. Duh ekipe se vratio i to su pokazali već na pripremama uoči ovog Svetskog prvenstva, pobedivši Švedsku u gostima. Ipak, pripremne utakmice često znaju biti zavaravajući faktor pošto treneri taktiziraju, ali ne možemo da se  otmemo utisku da  Srbija ima dobru ekipu.  Krenuli su pobedom nad Alžirom i smatram da su tu utakmicu odigrali veoma sigurno i sa autoritetom. Protiv Nemačke je takođe ostavljen jako dobar utisak, i Srbiju vidim u narednoj fazi, baš kao i ostale selekcije sa prostora bivše Jugoslavije. Nadam se da će neko od njih uspeti da ode dalje od četvrtfinala – istakao je Mrkonja.

O favoritima za završnicu i osvajanje prvenstva legendarni rukometaš nema dilemu.

– Širina igračkog kadra će opet odlučiti ko će otići u završnicu. Danska je furiozno krenula i sa dve uverljive pobede prošla dalje i sigurno da su kanidati da odu do samog kraja. Nemačka takođe može mnogo. O Špancima ne treba ni govoriti. Nikad ih javnost ne svrstava u glavne favorite, ali oni uvek dođu najmanje do polufinala. Dakle, skandinavske selekcije,  Francuska, Španija i Nemačka su najozbiljniji kandidati. Mada, Dancima dajem najveću šansu – zaključio je Mrkonja.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X