VALENSIJA NE ODUSTAJE: Najavljena nova žalba protiv Crvene zvezde!

Valensija ne želi da prihvati odluku Evrolige! A to znači da se nastavlja saga oko Nikole Topića!

Kao što je poznato, mladi plej je otišao iz Crvene zvezde na pozajmicu u FMP, ali ABA liga mu je poništila registraciju. A onda je Valensija tražila od Evrolige da sprovede istragu vezanu za nepravilnosti oko tog transfera!

Topić je na meču koji je Crvena zvezda u Valensiji dobila rezultatom 77:75 bio na klupi, pa iako nije igrao, španski klub smatra da je time prekršen pravilnik Evrolige. Valensija je presavila tabak, ali je žalba odbijena.

Međutim, ponovo se zvanično oglasila Valensija, nakon što je Evroliga odbacila njihovu žalbu i najavila novu! Saopštenje španskog kluba prenosimo u celini.

– Košarkaški klub FMP je objavio akviziciju Topića posle 23:00, nakon meča između Valensije i Crvene zvezde, što je nešto što bi trebalo da bude dozvoljeno. Sve do ponedeljka kada klub otkriva da interna pravila Jadranske lige zabranjuju registraciju nakon 4. januara, što odmah predstavlja opasnost za takmičenje, pošto je transfer morao biti obavljen tog dana, a ne nakon toga i to je namerno sakrivano da bi igrač mogao da bude dostuipan u slučaju potrebe na našem meču.

Takođe bismo želeli da vas podsetimo da pravila Evrolige traže da klubovi obaveste takmičenje o transferima ili pozajmicama istog dana kada se one dese. Evroligin odgovor o 48-časovnom periodu u kome smo morali da se oglasimo ostavio je naš klub u bezizlaznoj situaciji jer dokument nije bio dostupan zbog neregularnosti i ne može se tvrditi da mi nismo bili svesni pravila koja su važila u Jadranskoj ligi, kada ih nije znala ni sama Evroliga.

Klub je, uzimajući u obzir ceo slučaj, bio u nemogućnosti da ispoštuje rok i žaliće se na odluku – navodi se u saopštenju Valensije.

SPECIJALNI INTERVJU SA SELEKTOROM RUKOMETAŠA SRBIJE TONIJEM ĐERONOM PRED SP: “Zdravi možemo mnogo”

 

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X