ĐOKOVIĆ: Voleo bih da me više pamte po ljudskim osobinama!

Novak Đoković kaže da mu je odrastanje pomoglo da ima svest i da više ceni sve što je postigao.

„Voleo bih da me više pamte po ljudskim osobinama, nadam se više vrlinama nego manama, koje imam, kao i svaki čovek. Trudim se da živim punim plućima, da budem svestan da ima mnogo ljudi koji imaju manje sreće u životu. Moje odrastanje mi je omogućilo da imam tu svest i to da se uvek podsetim na to odakle sam došao“, rekao je Đoković za „Sport Klub“.

„Sve što imam sada u životu nije dato, morao sam da zaslužim, kao i oni oko mene koji su oko mene i koji su mi pomogli i pomagali mi da živim svoj san. Nadam se da širim pozitivnu energiju ljubiteljima sporta širom sveta, voleo bih da u ljudima budim lepa osećanja kada dolaze da me gledaju i da me pamte kao nekoga kome je stalo do drugih. Naravno, i po rezultatima, oni će ostati tu i biće ih još, nadam se“.

Novak se trudi da nađe ravnotežu između posla i porodice.

„Nije lako i ne postoji zlatna formula. Kao i svakome ko mnogo putuje zbog prirode posla, imam tih poteškoća, u smislu viđanja sa ženom, decom, majkom, ocem, braćom… Nemam toliko prilike da provodim vreme sa širom porodicom, ni sa užom bogami, evo u Australiji ću verovatno biti oko mesec i po dana. To me boli, zaplačem svaki put kada otputujem. Voleo bih da je to nekad drugačije, ali u svom životu imam mnogo sreće – moje teskobe su nikakve u poređenju s onima koje imaju neki drugi. Trudim se da to osvestim u sebi, ali i dalje stoji da mi mnogo nedostaju“.

Đoković od društvenih mreža najviše koristi Instagram, iako je svestan da to nije najzdravija navika.

„Provodim i ja vreme na telefonu. To je nešto što je danas toliko opšteprihvaćeno i normalno, ali nije zdravo uopšte – zračenje, distrakcija, zavisnost od telefona i društvenih mreža. Lično, uživam na instagramu, on je odličan za neke stvari koje ja tražim – volim život kroz slike, tako da mi to prija. Ipak, trudim se da sebe opomenem i da napravim ravnotežu između vremena na tim društvenim mrežama i vremena u pravom društvu, bez tehnologije“, istakao je Đoković.

SPECIJALNI INTERVJU SA SELEKTOROM RUKOMETAŠA SRBIJE TONIJEM ĐERONOM PRED SP: “Zdravi možemo mnogo”

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X