RETROSPEKTIVA SVETSKOG FUDBALSKOG PRVENSTVA: Sledeći Mesi rodiće se u Paraćinu

Pobedom Argentine nad Francuskom posle sjajnih 120 minuta i boljeg izvođenja penala završeno je Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru. Desilo se mnogo toga neočekivanog, ali nažalost i očekivanog. Krenućemo od onih loših stvari, ali naravno striktno fudbalskih.

Naši „Orlovi“ su ponovo podbacili, iliti ponovi nisu opravdali očekivanja nas naroda. Verujem da govorim u ime celog naroda, ne trebaju nama pobede, već borba, trud i znoj. Citiraću mog oca koji je posle poraza od 2:0 protiv Brazilaca rekao da bi mu draže bilo da smo izgubili 5:1, ali da smo igrali muški, a ne kao… Ipak, nismo gubili nadu, verovali smo da ćemo razbiti Kamerunce pošto su oni iz Afrike i nemaju pojma, ali pokazalo se suprotno i oni su nas zeznuli i uzeli nam bod na naše greške. Ponovo je došla ta Švajcarska i ponovo su nas sa stvarima van terena pobedili na terenu. Misli su već bile u narednoj fazi, a Švajcarci su pokazali zašto su bolja selekcija od naše. Ali, da ne mračim previše ima i to Evropsko 2024. godine. Daj da odemo i doguramo što dalje, pa da mogu da pišem hvalospeve o reprezentaciji i lažem kako sam ih uvek hvalio.
Pređimo na vedrije teme, kao na primer Maroko. Afrikanci si šokirali sve sem sebe i dogurali do polufinala gde su ih pošteno pobedili Francuzi. Marokanci su bili fenomenalni, trčali su kao besni i pobeđivali. A da, sav zarađeni novac i premije u iznosu od 360 miliona evra poklonili su narodu.
Tu je i naša rak rana selekcija Hrvatske koja je dokazala da je bolja od nas u fudbalu koliko smo mi od njih u košarci. Igrali su momački, poletno, pametno i ponovo su se domogli medalje.

Maroko
Maroko – simbol borbe

Na kraju pamte se samo pobednici, a to su ovog puta bili Argentinosi koji su na čelu sa generalom Mesijem posle 36 godina osvojili „boginju“. Tog finalnog dana pitao sam ljude po Novom Sadu za koga će navijati, i od 20 ispitanika samo su dvoje rekli da će navijati za Francuze. Zatim je sledilo moje pitanje da li ćete navijati za Argentinu ili Mesija, a odgovor je bio isti svi su nasmešili i rekli za Mesija… Jednostavno svet je želeo da se čarobni Leo domogne titule na Mundijalu i da mu više ne može niko ništa, da bude jači od sudbine. Možda se baš sad rodio neki novi Mesi koji će ispisati istoriju, nadam se da se rodio u, na primer, Paraćinu.

Sportski pozdrav, Vule.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X