USPEŠNO ZAVRŠENA PETA ETAPA: Legendarni Gabor polako ali sigurno grabi ka 12. cilju u karijeri! (VIDEO)

U toku je 46. izdanje najzahtevnijeg relija na svetu. Srbija ponovo ima jednog predstavnika u kategoriji motocikala, a to je legendarni Gabor Sagmajster.

Dakar reli se ove godine održava u Saudijskoj Arabiji. Počeo je 31. decembra sada već prošle 2022. godine, i trajaće sve do 15. januara 2023. Finiš poslednje etape nalazi se u Jedahu.

Gabor Sagmajster je svoj prvi reli odvezao 2009. godine kada se Dakar reli prvi put vozio van Afrike. Dakar reli je te godine organizovan u Južnoj Americi, tačnije u Argentini i Čileu. Tada je Gabor Sagmajster uspeo iz prvog pokušaja da savlada sve prepreke na reliju.

Od 2009. godine do danas, Gabor Sagmajster je čak 15 puta startovao na Dakar reliju. Na žalost, 2012., 2015., i 2019. godine nije stigao do cilja, a svoj najbolji plasman ostvario je 2014. godine kada je završio na 53. poziciji u generalnom plasmanu.

Danas je završena peta etapa, a čuveni motokros vozač iz Subotice je među onima koji su je završili uspešno! Njegove utiske možete pogledati na sledećem videu:

Redakcija portala Oktopus sport želi Gaboru da se 15. januara po 12. put u karijeri nađe na cilju ovog relija, koji predstavlja najsuroviji test izdržljivosti za čoveka i mašinu!

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X