PUTEŠESTVIJE JEDNOG NIGERIJCA: Sadik se polako vraća

Nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik u intervjuu za jedan čuveni nigerijski mediji pričao ne o planovima za povratak na teren posle tepke povrede kao i peripetijama o njegovog dolaska u velike klubove.

– Boravio sam u Kaduni kad su mi javili da je Viljareal spreman da me dovede. Ono što se činilo izvesnim nikad se nije desilo, jer klub nije mogao da plati visinu mog obeštećenja. Posle toga je Viljareal još dvaput pokušao, ali dogovora nije bilo, ispričao je visoki špic da je malo nedostajalo da pređe u redove „žute podmornice.

Kad se to nije desilo, ukazala se šansa da promeni ne samo grad, već i državu. Da se okuša u Bundesligi.

– Sledeća se javila Borusija iz Dortmunda. Želela je pozajmicu uz opciju otkupa, pošto se ispostavilo da njen prvi špic Sebastijan Ale mora da se leči od raka. Ostali su „kratki“ u napadu i gledali da li mogu da me iskoriste da premoste taj težak period. Samo, Almerija nije bila za opciju pozajmice“.

U igru je zatim uskočila Sevilja, u tom trenutku sa ulaznicom za grupnu fazu Lige šampiona.

Almerija mi je dozvolila da pregovaram sa Seviljom. Sve smo utanačili, bio je to transfer kakav sam želeo. Jedino je između klubova postojalo nesaglasije oko visine obeštećenja, u pitanju je bila suma od 2.000.000 evra. Tad su mi iz Sevilje sugerisali da pritisnem čelnike Almerije da spuste cenu. Nije mi palo na pamet. Odbio sam uz reči da je Almerija moja kuća.

Na kraju se ispostavilo da je Sadik prešao u San Sebastijan, za 20.000.000 evra, jer su Baski bili rešeni da izdvoje novac koji je Amerija zahtevala.

– Bio sam na putu da nađem kompromis sa Seviljom kad me je sportski direktor Almerije pozvao i saopštio da je Sosijedad spreman da me plati i zato sam dobio dozvolu da pregovaram o prelasku na Anoetu. Onda sam pitao neke od saigrača šta da radim i svi su mi rekli da uopšte ne razmišljam, već da odmah prihvatim ponudu. Narednog dana smo razgovarali i sve se dogovorili. Doneo sam najbolju odluku u karijeri.

Hajde da malo filozofiramo. Imam osećaj da će Sadik još jednom da „bukne“ i da će da dođe tipa u Milan ili Lion.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X