Izvin’te na izrazu, ali j*be lud zbunjenog: Zvezda tvrdi da će imatiu podršku navijača u Areni, Partizan kaže da u stvari neće!

Košarkaški klub Partizan saopštio je da nije doneta nikakva nova odluka, te da na meču 12. kola Evrolige neće biti navijača Crvene zvezde.

Prethodno je sa Malog Kalemegdana objavljeno saopštenje u kom se istaklo da je dozvoljeno da simpatizeri tog kluba koji poseduju kartu prisustvuju meču.

Saopštenje Zvezde prenosimo u celosti:

“KK Crvena zvezda obaveštava javnost da je u sredu u organizaciji direkcije policije, održan novi sastanak bezbednosti kome su prisustvovali predstavnici svih relevatnih službi zaduženih za bezbednost i organiziciju utakmice, kao i predstavnici oba kluba aktera sutrašnje utakmice 12. kola Evrolige. Na sastanku je odlučeno da će u četvrtak uvečebiti obezbeđeni posebni sektori za sve navijače Crvene zvezda koji poseduju karte za utakmicu. Takođe biće određena i posebna lokacija za okupljanje navijača Crvene zvezde, kako bi bezbedno mogli da uđu i izađu iz Arene. Svi ostali detalji biće saopšteni naknadno. Ovom prilikom, KK Crvena zvezda još jednom apeluje da utakmica protekne u fer i sportskoj atmosferi, bez ikakvih incidenata. Molimo navijače Crvene zvezde da se ponašaju u duhu fer pleja, bez obzira na sve vrste provokacija, i da time obezbede da ova utakmica 12. kola Evrolige protekne u najboljem redu i bez bilo kakvih incidenata“, stoji u saopštenju.

Međutim, stigla je brza reakcija sa suprotne strane. I saopštenje Partizana prenosimo u celosti:

„KK Partizan Mozzart Bet kao organizator sutrašnje utakmice nije doneo nikakvu novu odluku na temu organizovanog dolaska gostujućih navijača. Ovakav spin koji dolazi od predstavnika našeg gradskog rivala smatramo neodgovornim i nepotrebnim podizanjem tenzija uoči meča za koji mi kao klub već danima imamo kampanju kako bi sve proteklo u najboljem mogućem redu. Podsećamo da gostujući tim niti učestvuje u organizaciji meča, niti pripada bilo kojoj nadležnoj instanci koja je u našoj državi zadužena za pitanja bezbednosti na sportskim borilištima. Bezbednost svih učesnika utakmice kao i svakog gledaoca je na prvom mestu i Partizan Mozzart Bet na prvom mestu mora da vodi računa o tome da svi vlasnici karata bezbedno uđu i izađu iz dvorane. Klub će danas imati redovnu sednicu Skupštine i Upravnog odbora, a nova tema o kojoj će biti doneta konačna odluka je i način na koji će simpatizeri Crvene zvezde MTS moći da borave u hali. Odluka o nemogućnosti organizovanog dolaska i unošenja navijačkih obeležja nije promenjena. O konačnoj odluci, Klub će se oglasiti nakon sednice UO“, stoji u saopštenju.

Mi zaključujemo da nije da hoće, ali možda nije ni da neće… Živi bili pa videli!

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X