BAMBI SE UZDA U STARU GARDU: Natho će da odluči meč

Nekadašnji fudbaler Partizana, ali i Junajteda, CSKA, Kelna Zoran Tošić izneo je očekivanja pred duel „Parnog valjka“ protiv „Jarčeva“.

Tošić je rekao da od Natha očekuje puno protiv Nemaca. Kao i sa je iako u pznim igračkim godinama odličan igrač.
– I za mene su govorili da sam gotov, pa evo igram skoro svaku. U redu, nije to više nivo Lige šampiona kao nekad, ali ovde u Kazahstanu sam samo jednu utakmicu propustio zbog povrede. Možda te pričama okolina ubedi da ti se stvarno bliži kraj, međutim, onda slušaš svoje telo i procenu trenera i ispostavi se da možeš još. E, tako je i sa Nathom. Čak nema veze da li je na terenu 90, 60 ili 30 minuta, to je igrač koji ekipi daje ravnotežu. Treneri to vide, baš kao što je bio slučaj sa Sašom Ilićem. Da me ne shvatite pogrešno, protivnicima su se tresle gaće kad bi ga ugledali i sa 40 godina, jer znaju za šta je sposoban. Isto je i sa Izraelcem. U redu, ne može da se trka sa fizički moćnijim od sebe, ali neka drugi sprintaju i uklizavaju, a majstor će da deli lopte. Tako ja vidim fudbal, tako ću i praviti ekipu ’sutra’ ako budem trener“.

Od duplog programa sa Kelnom značajno će zavisiti rasplet na tabeli Grupa D Lige konferencije.

– Kad sam video sastav grupe bila mi je jasna njena težina, predstavnici češkog fudbala tradicionalno nam ne odgovaraju, a uz to imamo dve ekipe iz Liga petice. Potrebno je i da se Partizanov tim, posle velikih letnjih promena, upozna i uigra, s tim da deluje da je po dolasku Gordana Petrića manje-više sve očekivano po pitanju rezultata. Stabilizovali smo se, a posebno me kao navijača oduševio karakter ekipe protiv Slovackog i onaj preokret sa igračem manje. Zato verujem da i sa Kelnom može da se nosijasan je Tošić.
Popularni „bambi“ je rekao da ga lepe uspomene vežu za Keln.


– Dobijam s vremena na vreme podršku njihovih navijača na društvenim mrežama, pratim šta radi klub, vidim da je na ozbiljnijem nivou nego dok sam ja bio tamo, stigao je do Evrope, možda su se neki kontakti izgubili, dosta toga se promenilo, samo jedno nije. Navijačka strast. Ceo grad živi za FK Keln. Čak nisam stekao utisak da su navijači militantni, bez obzira na nedavne ispade u Nici. Na primer, izgubili smo 1:5 od Štutgata kod kuće i svi ljudi su nam aplaudirali. Ruta kojom je autobus sa igračima prolazio da bi došao na stadion uvek je krcata pristalicama. Poseban odnos! E, sad kakvi su prema gostujućim pristalicama, ne ulazim – rekao je Tošić.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X