SVAKA ČAST MOMCI: Srbija ima novog šampiona u 3×3 basketu!

Nakon više od 30 kvalifikacionih turnira, koji su se tokom prethodnih meseci igrali širom Srbije, juče je održano finale prvenstva Srbije u 3×3 basketu.

Momci iz ekipe Wuxi su novi šampioni državnog prvenstva Srbije 2022 koje je održano juče na Trgu Republike u Beogradu a potom i u dvorani Basket land, savladavši Partizan sa 22:15, dok je treće mesto pripalo je ekipi Pirot.

Ulogu favorita imao je Partizan, što je od prvog minuta i prikazao. Međutim, Wuxi nije slučajno stigao finala, pa su preuzeli vođstvo, 5:4, a od tog momenta je nastupio egal. Dve slabije odbrane Partizana i Wuxi je stekao sigurnijih 11:9, a potom i 15:10. Sačuvao je Torbica crno-bele u igri, a potom je usledila i dvojka Stevanovića, pa je Partizan prišao na 17:14. Međutim, Wuxi je krčio put ka tituli poenima pod košem, dok su titulu potvrdili dvojkom, 22:15

Iskusna ekipa Pirota iznenađujuće je eliminisan u polufinalu i to nakon prednosti od 8:1, a potom i 17:13. Wuxi predvođen Milošem Milovanović em, bio je koban po srpski tim, 21:20. U drugom polufinalu, Partizan se za sve pitao. Popović i Torbica su odlično šutirali sa distance, pa je ekipa Krupca kapitulirala, 21:9.

Prošlogodišnji šampionski sastav, zaustavljen je u četvrtfinalu od strane Partizana i to sa ubedljivih 22:10. Pre toga, takmičenje su okončali i basketaši tima HotelSunce Sokobanja i Galens. Poslednji četvrtfinalni duel doneo je veću pauzu u rasporedu, jer je zbog klizavog terena usledila selidba u halu. Dunav Moneyball koji je imao rešen meč u duelu sa Krupcem, poražen je dvojkom u produžetku, 22:20.

Pobednici ovogodišnjeg turnira osvojili su slot za masters u Parizu, kao i ček na 240.000 dinara.

 

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X