PIĆINI O ZVEZDI: Nisam želeo ni novac, ni bilo šta drugo. Želeo sam samo da odem!

Italijanski bek Kristijano Pićini koji od ovog leta nosi dres nemačkog drugoligaša Magdeburga govorio je za „Chronicle di sportigliolo“ o razlozima odlaska iz Crvene zvezde.

Došao je Pićini u Crvenu zvezdu kao bek renomiranog kvaliteta, evropskog iskustva… Međutim, srpski šampion je od njega dobio – ništa. Italijan je bio nespreman, pojavila se tu i povreda, te je rastanak, uprkos važećem ugovoru, bio logičan ishod.

„Imao sam još dve godine ugovora u Zvezdi ali istina je da se tamo nikada nisam adaptirao. Nivo igre nije visok ali je komplikovano u vidu ideologije, infrastrukture, mentaliteta… Igrate na stadionima koji ne liče na stadione“, konstatovao je Pićini.

Želja za odlaskom bila je veća od želje za novce, tvrdi Italijan. Nije bio srećan i želeo je da napusti klub po svaku cenu.

„Iako su me čekale kvalifikacije za Ligu šampiona nisam želeo da ostanem i raskinuo sam ugovor. Nisam želeo ni novac, ni bilo šta drugo. Samo da odem. Oni su to plasirali kao da nisam bio na zadovoljavajućem nivou forme što nije tačno. Tada sam se dva puta našao i na preliminarnom spisku reprezentacije. Istina je da sam jako naporno radio da bih vratio karijeru na pravi put i da svima dokažem da sam dobar. U Crvenoj zvezdi nisam bio srećan, nisam uživao u fudbalu i zajedno sa porodicom sam odlučio da odemo. Tražio sam raskid ugovora jer sam mislio da ću kao slobodan igrač imati bolju šansu da nađem novu sredinu“, istakao je on.

Kralj dao prvi intervju u ulozi sportskog direktora Partizana! (VIDEO)

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X