Fudbalerima Švajcarske zabranjeno da pokazuju dvoglavog orla!

Fudbalske reprezentacije igraju poslednja dva kola Lige nacija, a nekima je to dobra priprema za Mundijal koji 20. novembra počinje u Kataru. Srbija će da bude u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Meč odluke možda bude protiv Švajcaraca, a “orlovi” su sa njima igrali pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji. Tada je Švajcarska pobedila sa 2:1 iako je Srbija povela golom Aleksandra Mitrovića u petom minutu. Pobedu “sajdžijama” u drugom poluvremenu su doneli Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji su pogotke proslavljali pokazujući albanskog orla.

Tada se mnogim Švajcarcima nije dopao ovaj potez i ne žele da se to ponovi. Fudbalerima je zabranjeno takvo ponašanje. To je jasno istakao direktor reprezentacije Pjerluiđi Tami.

– Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na ono što se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugom. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke – rekao je Tami za Klartext i dodao:

– Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je: poštovanje. Pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na igru. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno, ali ne moramo da budemo provokativni.

Srbija prvi meč na Mundijalu igra 24. novembra protiv Brazila. Potom 28. novembra sledi meč sa Kamerunom, a sa Švacarskom se Srbija sastaje 2. decembra.

NOVAK O PROPUŠTENOM US OPENU: Ne žalim ni zbog čega što nisam igrao!

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X