OGLASIO SE FSS: Traka u duginim bojama je vid politizacije, to je za nas neprihvatljivo!

Fudbalski savez Srbije se oglasio povodom odluke Dušana Tadića da na predstojećem Svetskom prvenstvu ne nosi kapitensku traku sa duginim bojama.

Generalni sekretar Jovan Šurbatović je naveo kako je Srbija dobila upit da se priključi navedenoj inicijativi, ali da je na to odgovorila negativno i da neće uzeti učešće.

– Tačno je da smo dobili upit da se priključimo inicijativu i da nismo na njega pozitivno odgovorili, jer smo fokusirani na fudbal. Sve što bi moglo da izazove provokaciju bilo koje vrste kod naše javnosti i navijača ili bilo shvaćeno kao vid politizacije je za nas neprihvatljivo – istakao je on.

– Držimo čisto sportsku i politički neutralnu poziciju. Taj stav smo izneli i na sastanku u Dohi kada su inicirane razne ideje. Za univerzalne poruke tipa “Stop war” i “Peace” smo uvek za, ali je pitanje trake duginih boja za naše društvo veoma osetljivo i nepotrebno. Fokusirani smo samo na fudbal. Među našim navijačima ima pripadnika raznih društvenih grupa i verskih zajednica, mi poštujemo pravo na slobodno izražavanje stavova svakog pojedinca, ali ponavljamo – ove teme nisu primerene fudbalu i stadioni nisu mesto za takve stvari. To je stav FSS – zaključio je Šurbatović.

KARIOKE JAKE KAO BETON: Tite kao u prodavnici slatkiša (VIDEO)

 

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X