Goran Pandev okačio kopačke o klin!

Goran Pandev završio je i zvanično igračku karijeru. Legendarni makedonski fudbaler ima 39 godina.

Praktično celu karijeru proveo je u Italji. Samo je tokom sezone 2014/15. nosio dres Galatasaraja.

Nakon raskida ugovora sa Parmom nije bilo ponuda za njega i to je označilo i kraj 20 godina duge karijere.

„Posle punih 20 godina, vreme je da završim. Moj najstariji sin ima skoro trinaest godina, ranije sam ga viđao samo u pauzama iz sezone u sezonu. Sada želim više pažnje da posvetim svojoj porodici, ali to ne znači da ću se udaljiti od fudbala, jer ne znam da radim ništa drugo“, rekao je Pandev u intervjuu za Gazeta delo Sport.

„Celo leto nisam razmišljao o fudbalu i bilo je opuštajuće. Jedite više i manje trenirajte. Uz to imam još koji kilogram viška, a sa 39 godina sve je teže. Volim da radim sa mladima i pomažem im, razgovaram sa njima i gledam njihove utakmice. Zato sebe u budućnosti više vidim kao direktora ili sportskog agenta“, dodao je.

„Na kraju, želim da kažem veliko hvala svima. Svim mojim trenerima, svim predsednicima, svim navijačima“, zaključio je Pandev.

Seniorsku karijeru Pandev je počeo u Belasici, zatim je nosio dres Intera, Spacije, Ankone, Lacija, pa ponovo Intera. Zatim Napolija, Galatasaraja, Đenove i na kraju Parme.

Prošao je sve selekcije reprezentacije Makedonije, a za seniorski tim nastupio je 122 puta i postigao 38 golova. Krunu reprezentativne karijere doživeo je na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Ostaće upamćen i kao igrač koji je postigao prvi gol za Severnu Makedoniju na šampionatima Evrope.

KARIOKE JAKE KAO BETON: Tite kao u prodavnici slatkiša (VIDEO)

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X