NISMO MI OD TIH: Kapiten Srbije u Kataru neće nositi traku sa duginim bojama!

FIFA je u sredu bila pod velikim pritiskom nekoliko evropskih fudbalskih federacija koje žele da njihovi kapiteni nose traku sa duginim dizajnom srca tokom utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru!

Kampanja “Jedna ljubav” počela je u Holandiji čija reprezentacija igra u grupi sa Katarom, a od 13 evropskih selekcija čak osam želi da nosi traku sa duginim bojama. Među pet selekcija koje nisu učestvovale u kampanji je i Srbija, dok su preostale četiri Hravtska, Portugalija, Španija i Poljska.

Poljaci su, doduše, odlučili da na Mundijalu nose traku sa bojama ukrajinske zastave na njoj, a primopredaju je izvršio Andrej Ševčenko koji je istu doneo Robertu Levandovskom.

Pravila FIFA zabranjuju selekcijama da donose sopstvene dizajne traka i insistiraju na tome da se koristi adekvatna oprema, ali su Francuska, Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Vels, Belgija i Danska odlučne da se izbore za traku sa duginim bojama.

– Podnet je zahtev FIFA u kom se traži dozvola za nošenje ovih traka na rukama tokom Mundjala – navodi se u saopštenju FS Velsa, dok su Švajcarci, koji su u grupi sa Srbijom, poručili da žele da Granit Džaka nosi traku na kojoj se “može videti srce različitih boja koje predstavljaju različitost čovečanstva.”

Inače, kampanja za trake je pokrenuta dan nakon što je katarski emir govorio na Generalnoj skupštini UN i obećao da će Mundijal proći bez diskriminacije.

– Narod Katara će raširenih ruku primiti fudbalske navijače iz svih sfera života – poručio je Tamim bin Hamad al-Tani u govoru drugim svetskim liderima.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X