PIKSI IZAŠAO SA ODGOVORIMA: „Lako ćemo sa Brazilcima, bolje da gledamo nas“

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Draga Stojković izašao je pred medije i dotakao se tema koje zanimaju javno mnjenje.  Prokomentarisao je predstojeće izazove kao i duel sa Brazilom na SP u Kataru koji svi željno iščekujemo.

Kada je reč o plasmanu u A Ligu nacija, Piksi je rekao da treba ići postepeno.
– Idemo korak po korak, maksimalan je fokus na prvu utakmicu, gde je imperativ pobeda. Učinićemo sve da dođemo do nje. Švedska je vrlo dobra ekipa, tražiće revanš jer smo ih pobedili u Stokholmu, ali na nama je da pružimo maksimum, dobru igru da krunišemo pobedom. Kada prođe ta utakmica, onda ćemo razmišljati o poslednjoj. Srbiji nikad ništa nije blo lako, na tacni, nego smo uvek morali da se mučimo. Igrači su svesni toga, imaćemo sastanke, da stavimo na sto sve što treba da uradimo i da probamo da izvedemo to što smo dogovorili. Trudićemo se, daćemo ono što možemo u ovom momentu. Pokazali smo da možemo, da smo u igri i dalje, bez obzira na deficit od tri boda zbog nezasluženog poraza od Norveške. Na nama je da ispravimo neke stvari u rezultatskom smislu. Neće biti nikakva tragedija ako ne budemo prvi. Ali, verujem da možemo – rekao je Stojković.

Što se tiče završne faze priprema za Mundijal, selektor je rekao da se mnogo stvari promenilo.

– Uslovi su isti za sve ekipe. Mi smo odmah posle žreba imali ideju i realizovali je. A to je da jednu utakmicu odigramo u blizini Dohe. I pored mnogo ponuda smo izabrali Bahrein 18. novembra. Nećemo imati nijedan trening ovde, igrači dolaze 14. novmebra, a letimo već 15. I druge ekipe imaju te probleme, a mi smo to rešili pre nekoliko meseci. Sve ide po najboljem planu. Nekada je to bilo daleko drugačije, danas je sve to promenjeno, samim tim što se SP igra u ovom periodu. Ne obraćam previše pažnju na to, a nije ni toliko bitno – jasan je Stojković.
Piksi se dotakao i Brazila, i rekao da su mnogo važnije igre naših igrača.
– Normalno da pratim, kao i igre naših igrača i potencijalnih reprezentativaca. Sve te neke statističke stvari. Eraković je odigrao 1.052 minuta u poslednjih mesec dana, Kostić i Vlahović 711… Prati se bukvalno sve. Naravno da se prati i Brazil, ali ne individualno jer ja njih sve poznajem. To su vrhunski igrači na najvišem nivou. Ono što nas interesuje je to kako igraju oni timski. To kako oni igraju individualno u Realu ili PSŽ-u, to svi znamo, nema tu neke velike tajne. Mi radimo i pripremamo se kao tim jer jedino kao tim imamo šanse za uspeh – zaključio je Stojković.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X