Rudi Fernandez dalekometnom paljbom srušio Finsku!

Košarkaši Španije savaladali su Finsku rezultatom 100:90 u četvrtini finala Evropskog prvenstva.

Skandinavska selekcija je u meč ušla sa ranim zaostatkom zahvaljujući raspoloženom Viliju Ernangomesu, ali je ubrzo usledila njihova serija.

Osam poena su bez odgovora dali Finci što je iznenadilo Serđa Skariola. Italijanski stručnjak je zatražio tajm-aut nakon kog je prekinuta serija, ali je protivnik uprkos tome zaigrao još bolje.

Kako su igrali prvih 10 minuta, tako su ih i završili. Mikael Jantunen je uzeo loptu sa nekoliko sekundi preostalih na satu i pogađa šut sa udaljenosti većoj od polovine terena.

Nisu stali Finci u drugoj deonici, čak su stigli i do najveće prednosti od 15 poena, ali je već tu viđeno ono što ćemo gledati u drugom poluvremenu. Opustili su se Finci u poslednjih nekoliko minuta i dopustili protivniku da se približi na jednocifreni zaostatak pred pauzu.

Nismo dugo čekali u nastavku da dođe i do izjednačenja. Tačno na polovini treće deonice se isplatila za protivnika nezaustavljiva partija Vilija Ernangomesa kojije radio i dobro i loše, a kada je radio loše i to je nekako ispalo dobro.

Ušao je u treću deonicu za dva zakucavanja koji je prepolovio zaostatak, a potom je napravio nesportsku ličnu. Naposletku su od svega toga Finci videli samo jedan poen polovičnog Jantunena sa linije za slobodna bacanja.

Zakucavanjem je Ernangomes doneo i izjednačenje, a potom su Španci namestili nišanske sprave i paljbom iza linije 6,75 doneli u tom trenutku najvećih osam poena prednosti.

Ne može se reći ni da je tu bio kraj. Aleksander Madsen je održavao Fince u poslednjih 10 minuta na posed-dva zaostatka, a pri rezultatu 84:82 za Španiju se desio možda i ključni momenat.

Finci su imali napad za izjednačenje ili vođstvo, lopta je išla u ruke Laurija Markanena kog blokira fenomenalni Vili Ernangomes. Posle toga sledi trojka Daria Brizuele, a onda još dve neverovatnog Rudija Fernandeza koji je stavio tačku na ovaj meč. Iskusni košarkaš Reala želi 12. medalju za svojom selekcijom.

Navijač ispalio raketu na teren, i to iz ZOLJE! (VIDEO)

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X