KO JE SLEDEĆI: Selektori iz dvoseda, da vas vidimo

Jedan pametan Srbin je rekao, u svim država reprezentacija u košarci i fudbalu ima jednof selektora, samo mi imamo sedam meleona. Peavi sa vam kažem nije pogrešio. Ipak, ispričane priče mi se ne pričaju tako da ćemo u ovom kratkom ali opširnom tekstu pretresti nove informacije posle debakla nacionalog tima na Evropskom prvenstvu u košarci.
Dakle neke žute novine objavile su da je potencijalni kandidat da sedne na vrelu klupu „orlova“ američki stručnjak, glavni trener Denver Nagetsa gospodin Majk Meloun. Zatim kao njegov asistent pominje se Dejan Milojević, trenutno pomoćni trener Golden Stejta, s tu je i džoker varijanta da Željko Obradović po treći put zasedne na klupu državnog tima i to bi vilo veoma interesantno pošto je do sada bio selektor SRJ i SCG, pa bi bilo lepo da kompletira sa RS.
Krenimo redom, od Amerikanca. Meloun je dobar trener i taktički i na razne načine ali stvarno je malo glupavo da država iz koje dolaze najbolji košarkaški ikad, povlačim to ikad, koji su promenili ovu igru u istoj meri kao neke igračke legende, da takva država uvozi trenera…
Koliko sam skontao jedini razlog je što trenira Jokića Nikolu iz Sombora, najkorisnijeg igrača en bi ej lige. Ako ke to razlog, to onda nije razlog. Da ih trenira četvoricu pa i ajde, i da je Marko Melounov, ali pošto nije neka se drži te gore pomenute lige.


O Milojeviću ne treba da se duži, bio je dobar igrač, reprezentativac, krenuo je kao trener od nule napravio baš i tog Jokića i još neke kvalitetne igrače, i u oravim je godinama da se uhvati reprezentacije. Pored košarkaških stvari, prednost mu je što je ćelav. Em simbolika, em se neće videti velika razlika ako napravi sranje neko pa ode.

Treći pik Obradović, uveren sam, neće doći za selektora. Veliki je trener, dovoljno je uradio, neka savetuje mlade trenere deži kurseve i šmekerskim porukama diže moral ekipi.


Ovo je jedna neiscrpna tema, kao što je pomenuto imamo toliko selektora pa i ideja. Saga o selektorskoj stolici se nastavlja…

 

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X