Orlovi zaustavljeni u 1/8 finala Evropskog prvenstva!

Košarkaši Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu.

Bolji od našeg tima u osmini finala su bili Italijani rezultatom 94:86.

Bila je to repriza finalne utakmice kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju, a svi se sećamo da su „azuri“ bili ti koji su bukirali kartu za japansku prestonicu. Više razloga za radost su imali i posle ovog meča.

Selekcija Svetislava Pešića je ušla u ovaj meč rešena da ne bude tako. Imali su Italijani ranu prednost 4:7, ali je potom usledila serija Srbije 12:0 nakon čega su nade svih poletele do neba.

Italijani su ušli agresivno u meč i njihova taktita je bila da fauliraju Jokića, a verovatno bi naša reprezentacija i ranije ušla u zaostatak da srpski centar nije promašivao sa penala.

Ono što krasi Italijane nije funkcionisalo na početku, ali kada jeste šut za tri je presudio selekciji Srbije. Dobili smo naznake toga u drugoj deonici, ali ne možemo to porediti sa onim u drugom poluvremenu.

Kao presudan događaj bismo izdvojili izbacivanje selektora Italije sredinom treće četvrtine. Đanmarko Poceko je zaradio drugu tehnički i u svom dramatičnom maniru napustio parket.

Kao da je to dalo vetar u leđa selekciji sa Apeninskog poluostrva koja je od tog trenutka zaigrala barem duplo bolje.

Kao „iks“ faktor se istakao Marko Spisu koji je pogađao skoro sve što je uputio ka košu Srbije. Svoje serije iza linije 6,75 su imali i Nikolo Meli, Simone Fontekio i Akile Polonara, te Srbija naprosto nije imala odgovor na to.

Kada ne bi uspela inicijalna akcija, nismo imali rešenje iz druge, a napadi bi se završili bespotrebnim zabijanjima i iznuđenim rešenjima koja su uglavnom bila loša.

Uprkos svemu tome, Pešićeva selekcija je bila ta koja je u poslednjih 10 minuta ušla sa prednošću od dva poena, ali tada Spisu veže tri trojke posle koje nije bilo oporavka za Srbiju.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X