Pesma „Koktel ljubavi“ je ovih dana hit u Evropi i svetu, ali da li znate kako i odakle je sve počelo? (VIDEO)

Numera „Koktel ljubavi“, našeg čuvenog izvođača Nedeljka Bajića Baje u poslednje vreme postala je veoma popularna zahvaljujući srpskim sportistima. Ovih dana je često možemo čuti u Pragu, gde naša košarkaška reprezentacija igra utakmice u grupi na Evrobasketu.

Ali, veoma mali broj ljudi zna ko je prvi popularizovao ovu pesmu.

Pa da počnemo… Sada već davne 2011. godine, u banatskom mestu Torak, u opštini Žitište, odigravao se turnir ulica u malom fudbalu. Atmosfera na utakmicama je, kao i obično bila veoma vruća, ali je masu dodatno zapalio umetnik kodnog imena „Biđo Kamila“. Naime, u pauzi između utakmica oficijalni DJ turnira preko razglasa je pustio sada već čuvenu pesmu Koktel Ljubavi.

Nekoliko trenutaka kasnije, eminentnog gospodina Biđu je ponela atmosfera pa je odlučio da prisutnoj publici demonstrira svoje neverovatne plesne sposobnosti. Videvši to, vlasnik Jutjub kanala pod nazivom „NervoSo“ uključio je kameru na svom mobilnom telefonu, snimio je Biđin performans, a potom je snimak okačio na već pomenutu platformu. Ostalo je istorija…

Zanimljivosti radi, plesač pod pseudonimom Biđo Kamila je svojevremeno imao veoma uspešnu fudbalsku karijeru u mnogim klubovima širom Banata i Vojvodine, te se može reći da je ova pesma oduvek povezivana sa vrhunskim sportistima.

Naša želja je da Orlove dočekamo na čuvenom balkonu, okićene zlatnim medaljama, a da popularni Biđo tom prilikom sa tog istog balkona ponovi ovaj performens pred desetinama hiljada naših navijača!

Budući da je snimak nastao pre mnogo godina, njegov kvalitet u tehničkom smislu je ravan nuli, ali je ipak sasvim dovoljan da se prepozna raskošan talenat našeg umetnika.

Elem, budući da je Torak multietničko i multikulturalno naselje, na Jutjubu postoji snimak gde isti akter na rumunskom jeziku demonstrira i svoje pevačke sposobnosti:

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X