USPESI NAŠE ATLETIČARKE: Bila Vuleta ili Španović najveća je Ivana

Proslavljena srpska atletičarka Ivana Vuleta, istina mnogo poznatija kao Španović obratila se medijima posle velikih uspeha naše selekcije u prethodnom periodu.

Zlatna medalja na EP, pre toga zlato i na SP u Beogradu – jedna od najboljih Ivaninih godina u karijeri.
– Svetsko prvenstvo u Beogradu je bio spektakl, meni veoma drago takmičenje. Ali s obzirom na to da sam uspela da pobedim Mihambo na njenom domaćem terenu u Minhenu u onakvoj atmosferi – to me čini da sam zaista ponosna na ovu sezonu. Učiniću sve da zaokružim ovu godinu sa pobedom u Cirihu u Dijamantskoj ligi.
Veoma emotivna je bila u Minhenu kada je proslavljala novo evropsko zlato. Ipak, ne može da ga izdvoji kao omiljeno.
– Ovo u EP mi je jedna od najdražih, uzimajući u obzir štošta. Ja sam se iz medija davnih dana povukla i pričam o rezultatima onda kada se nešto desi i kada ima potrebe za tim. Ovo odličje je jedno od dražih. Prva medalja je uvek nemerljiva sa svim ostalim – tako da izdvajam Prag i Minhen“, jasna je naša Ivana.
„Svi uvek pričamo o rezultatima i lepim stvarim, a veoma bitno je da se priča o problemima – stvari kroz koje prolaze sportisti, najviše mislim na psihološku pripremu i onoga što je bitnije od samog rezultata. Ja sam počela da osvajam medalje u godinama u kojma su one sada. Prošla sam apsolutno sve. Naša dužnost je – roditelja, trenera, klubova, saveza, medija – jeste to da deca treba da ostanu deca. Ljubav prema sportu treba da ostane primarna stvar, razlog zašto se oni bave sportom, rezultati će naravno doći… Mislim da atmosfera koja se stvara oko njih kako bi došli do uspeha treba da bude dobra, da rade u zdravom okruženju, da svakodnevno provode vreme sa ljudima koji njima ogovaraju, koji su stručni i znaju šta rade – zaključila je Vuleta.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X