ORLOVI U NOVIM DRESOVIMA IDU U KATAR: Istorija, knez i Novozelanđani

Fudbalska reprezentacija Srbije predstavila je dve garniture dresova za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru.

Puma, kompanija koja je izrađivala dresove objasnila je sve sitne detalje.
– Domaća, crvena garnitura dresova inspirisana je zlatnom generacijom Orlića koja je 2015. godine vratila nadu i ponos srpskom fudbalu i osvojila svet na Novom Zelandu… Upravo zato se na novom dresu nalaze zlatni detalji. Dres predstavlja korene i sećanje na vanvremenski uspeh generacije igrača od kojih mnogi danas nose dres najboljeg nacionalnog tima Srbije. Podsećamo da su i dresovi u kojima je igrala generacija rođena 1995. i 1996. godine takođe bili u kombinaciji crvene i zlatne boje – navode u Pumi.

– Geometrijski oblik okvira na sredini dresa odgovara konturama centralnog dela novog grba“ srpskih fudbalskih selekcija. Puma je učinila maksimalan profesionalni napor da novim, u nekim oblastima revolucionarnim dizajnom, reinterpretira nacionalne motive iz fudbala, kulture i prirode, spajajući ih na način da svaki dres učini bliskim za narod i nacionalni tim.

Iz FSS-a su dodali i istoriju naše zemlje sa novim dresovima.

Dvoglavi orao je nacionalni simbol koji za naš narod ima veliku simboličku i emotivnu vrenost. Osnovna inspiracija je orao raširenih krila dinastije Nemanjić. Grb Nemanjića je izvorno srebrni na crvenoj pozadini što je bio motiv da orlovi na grbu reprezentacije imaju srebrne detalje. Orao raširenih krila je simbol hrabrosti, neustrašivosti i dostojanstva – kasni su iz FSS – a.

Bilo kako bilo, idemo sa ciljem da dogurali barem do polufinala. Kako kažu Hercegovci: „O ukusima ne treba raspravljati“, lako ćemo za dresove.

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X