Najsjajniji pehar svetskog fudbala uskoro stiže u Srbiju!

U sklopi Koka-kola turneje Trofej Svetskog prvenstva u fudbalu će, počevši od Južne Koreje, obići sve države učesnika predstojeće planetarne smotre u Kataru. Najsjajniji pehar u svetskom fudbalu tako stiže i u Srbiju, a u Beogradu će biti 20. i 21. septembra.

Kako je obelodanjeno na sajtu FIFA, druga faza turneje počela je danas u Seulu, a po prvi put će trofej izbliza moći da vide stanovnici svih učesnika Mundijala (32). Poslednja stanica biće Doha, samo par dana pred početak SP u Kataru (20. novembar).

U 2022. godini će Trofej Svetskog prvenstva tako skupa obići 51 državu, a cilj FIFA je da do 2030. godine obiće sve članice Svetske kuće fudbala (211).

„Prva faza turneje bila je veoma uspešna. Privukla je ogromnu publiku kroz magiju najvećeg fudbalskog festivala na planeti. Po prvi put će posetiti sve nacije koje su se kvalifikovale za Svetsko prvenstvo, a navijači će okusiti delić atmosfere koja sledi. Nadamo se da će nam se pridružiti u Kataru tokom ultimativne proslave u čast ove predivne igre“, rekao je zvaničnik FIFA Kolin Smit.

Mundijal u Kataru je na programu od 20. novembra do 18. decembra. Održaće se na osam stadiona u pet katarskih gradova (Doha, Lusail, Al Hor, Al Rajan, Al Vakra).

Reprezentacija Srbije smeštena je u Grupu G sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna. Prvi meč odigraće 24. novembra na Lusail stadionu u 20.00 po srednjoevropskom vremenu, protiv Brazila.

KANGA SE OBRATIO DELIJAMA: Nećemo vas izneveriti!

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X