Učešće Ekvadora na Mundijalu u Kataru se dovodi u pitanje!

Do početka Mundijala ostalo je još 99 dana. Svetsko prvenstvo treba da otvore domaćin Katar i Ekvador 20. novembra, ali danas se učešće Ekvadora na planetarnoj smotri ponovo dovodi u pitanje.

Engleski je “Dejli mejl” objavio dokaze da desni bek ekvadorske reprezentacije Bajron Kastiljo, koji je u kvalifikacijama za SP ostvario osam nastupa, nije rođen u Ekvadoru, nego u Kolumbiji, i nikad nije imao ekvadorsko državljanstvo, a time ni pravo nastupa za tu selekciju.

Na nepravilnost je prvi upozorio Fudbalski savez Čilea. FIFA je odbacila njihovu prvu žalbu, a slučaj je sada u rukama njene Komisije za žalbe, koja bi odluku trebala da donese do kraja avgusta.

“Sportsmejl” je dobio deo dokumentacije na kojoj su Čileanci bazirali svoju žalbu, koja insinuira da je Kastiljo rođen u Tumaku u Kolumbiji. Postoje dva rodna lista za spornog igrača – prema onom kolumbijskom njegovo puno ime je Bajron Havijer Kastiljo Segura, a prema ekvadorskom Bajron David Kastiljo Segura. Prema kolumbijskom je on rođen 1995. godine, a prema ekvadorskom 1998.

Karlo Anćeloti najavio kraj karijere!

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X