Dženkins izneo očekivanja pred početak sezone!

Košarkaš FMP-a Čarls Dženkins govorio je o svom povratku u srpsku, pa i košarku generalno, novom treneru i očekivanjima u sezoni pred nama.

Američki bek je u tri navrata nosio dres Crvene zvezde, te se po četvrti put vraća u Srbiju zbog čega ne krije zadovoljstvo.

„Osećaj je dobar. Imao sam tešku godinu na ličnom planu i odlučio sam da ne igram. Prilika se ukazala da dođem u FMP. Posle godine bavljenja porodičnim stvarima, za mene je bilo važno da dođem na poznato mesto“, rekao je Dženkins.

Ističe da je tim na vreme okupljen i ima vremena da se uigra za novu sezonu.

„Iz mog iskustva sa Zvezdom – morate ići iz dana u dan. Važno je da imamo kompletiran tim i radimo zajedno, gradimo hemiju pred kvalifikacije za Ligu šampiona. Važno je da ostanemo zdravi i nastavljamo da napredujemo svakog dana“, smatra Dženkins koji je potom komentarisao činjenicu da neće igrati ni Evroligu ni Evrokup:

„I dalje je košarka, prilika da se takmičim. Imam drugačiju ulogu. Najstariji sam u ekipi i ima mnogo mladih kojima mogu da budem mentor. Uzbuđen sam i zbog povratka na teren posle godinu dana pauze, kao i pomaganju mlađima.“

Upitan je da pronađe razliku između trenera FMP-a Nenada Stefanovića i Dejana Radonjća sa kojim je sarađivao na Malom Kalemegdanu.

„Ovaj trener je mirniji, za sada. Još uvek se ne poznajemo dugo. Pozitivan je, smiren. Igram u Srbiji dovoljno da znam kada utakmica počne veći je pritisak i verovatno će i on biti srčaniji. Ima puno razumevanja, komunicirali smo celog leta oko mog povratka. Što se tiče Dejana, on je bio strog prema meni od početka i naviknete se“, izjavio je Dženkins.

Nije hteo da daje prognoze za predstojeću sezonu u ABA ligi.

„Važno je ostati u ABA ligi. Svi su doveli velika pojačanja, ali smo i mi. Neću davati predviđanja gde ćemo biti na tabeli. Mislim da imamo priliku da budemo dobar tim“, zaključio je Dženkins.

RAKOČEVIĆ JASAN: Neka budemo osmi, ali bez stranaca!

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X