Srbija bolja od Hrvatske na startu turnira u Sasariju!

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku na startu turnira u italijanskom Sasariju sa 9:7 (3:0, 2:2, 2:4, 2:1)

U prvom kolu Sardinia kupa u Sasariju, Srbija je zasluženo, posle bolje igre, pobedila Hrvatsku. Samo sredinom treće ćetvrtine reprezentacija Srbije nije kontrolisala igru i rezultat i za četiri minuta je Hrvatska uspela da izjednači na 6:6 posle vođstva srpskog sastava 6:2.

Do tog vođstva Srbija je došla odličnom odbranom u prvoj četvrtini, a u napadu su Radulović dva puta i Stojanović obezbedili prednost koja je unela mir u igru. Odmah na početku druge četvrtine bilo je 4:0 posle gola Viktora Rašovića. Tek posle skoro 12 minuta je probijena naša odbrana. Prvo je pogodio Lazić, zatim je spretan bio Vrlić ali je Radulovićev treći gol vratio mir u naš tim. Bilo je i 6:2 na startu trećeg dela zahvaljujući Velkiću. Usledio je opisani pad, posle 6:6, Srbija je povela golom Mandića.

Ponovo je bila odbrana na visini, nade Hrvatske su srušili Vučinić i Pljevančić. Tih 9:6 sredinom četvrtine je sačuvano do kraja, rival je samo ublažio poraz.

“Vidi se da smo u pripremama i jedni i drugi. Tromi smo, teški, ali je to normalno. Sve vreme smo kontrolisali igru i rezultat, momci su pokazali veliku želju i to je dobro” kratko je rekao selektor Savić.

Srbija 9. avusta sa početkom u 18 časova i 30 minuta igra protiv Grčke, a u drugom meču dana, snage će odmeriti Italija i Hrvatska.

SRBIJA: Rističević, Mandić 1, Velkić 1, Ranđelović, Vučinić 1, Vico, S.Rašović, Pljevančić 1, Drašović, Radulović 3, Stojanović 1, V.Rašović 1, Dobožanov. Selektor Savić.

HRVATSKA: Bijač, Burić, Fatović 1, Dužević, Lazić 1, Bukić, Žuvela, Kržić, Marinić-Kragić 2, Vrlić 2, Bašić, Harkov 1, Popadić. Selektor: Tucak.

ZVEZDA NAPRAVILA DOBAR POSAO: Azarov za godinu dana u Ligama petice

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X