ZVEZDAN TERZIĆ: Nema potrebe da Zvezdin dug više bude tema!

Crvena zvezda iz godine u godinu izgleda sve moćnije, sve više se ulaže u igrače, a to bi ove sezone trebalo da crveno-belima donese plasman u Ligu šampiona, uz na vidiku još jedan direktan ulazak u elitno evropsko takmičenje narednog leta ukoliko Zvezda osvoji šestu uzastopnu titulu.

Ako se sve to ostvari, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić očekuje prihod od oko 100 miliona evra, što bi onda priču o Zvezdinim dugovanjima po njegovom mišljenju učinilo – “nebitnom“ za medije.

“Najveća i najmoćnija institucija i organizacija na svetu je ona koja je danas najviše dužna, a to su Sjedinjene Američke Države. Ne meri se snaga i uspeh samo na osnovu duga. Crvena zvezda danas nema visok dug, i o cifri više i ne pričamo. Iznos zna skupština kluba i nema potrebe da to više bude kafanska ili medijska tema, jer Zvezda upravo generiše i očekujem da će u roku od dve godine generisati 100 miliona evra.

Ako uđemo u Ligu šampiona, klub će prihodovati 30 miliona evra sada, pa 30 miliona evra sledege sezone, jer će šampion Srbije imati direktan plasman, a sve govori da ćemo biti prvaci. I čvrsto smo uvereni u to.To je 60 miliona evra prihoda, pa po pet miliona evra od prihoda ulaznica. To je 70 miliona evra. Takođe, po pet miliona evra od Gasproma, to je 80 miliona evra. Pa između 10 i 20 miliona evra na ime prihoda od transfera igrača, to je oko 100 miliona evra očekivanog priliva u narednom periodu.

Da smo vodili politiku da vraćamo dugove u prethodnom periodu, manje bi ostajalo za igrače i tim. Ovaj dug ne opterećuje poslovanje kluba. Mi smo pod strogim monitoringom UEFA, pa ako je UEFA koja ima nultu toleranciju za finansijski fer plej rekla da je Zvezda zdrav klub i sposoban da odgovori svim zahtevima UEFA, zbog čega se dušebriznici brinu koliki je dug Crvene zvezde. Mi smo odgovorni ljudi i svesni smo biznisa koji vodimo. Mi imamo naše priporitete, a to je moćna Crvena zvezda koja će da osvaja titule i igra najjača evropska takmičenja svake godine.

To će nam doneti nove milione, a da li ćemo njima vraćati dugove ili ćemo investirati u još jači tim, to ćemo proceniti u datom trenutku.

Pa jedna Barselona duguje preko milijardu evra. Ne postoji klub u Evropi koji ne duguje novac. Ne zaboravite da je celu fudbalsku Evropu zadesio veliki finansijski debakl zbog epidemija koronavirusa. Ali dugoročno gledano, za Zvezdu ne postoje finansijski problemi. Oni mogu da postoje kratkoročno i to se resava nekim kreditom, ali dugoročno gledano ozbiljan kapital je u igračima, timu i koeficijentima koje smo dobili našim rezultatima u Evropi“, objasnio je Terzić u intervjuu za “Sportal“.

Ali, ako ne želi da govori o ukupnim dugovanjima kluba, Terzić ne beži od komentarisanja aktuelne krize u Partizanu. On ističe da je situacija u Partizanu i oko njega “jako tužna“ i da mu je kao sportisti “žao zbog toga“.

Istovremeno, on smatra da je i ovo pokazatelj koliko je Zvezda danas ispred Partizana.

“Nisam pristalica one floskule iz vremena stare Jugoslavije da nema jake Zvezde bez jakog Partizana. Pa eto, ima. Zvezda je toliko otišla iznad Partizana, da bi i najboljim ljudima ako danas dođu tamo bilo potrebno pet do 10 godina da isprave sve greške. Ne gledamo Partizan, da nema medija ne bismo ni znali šta se dešava tamo. Ali Zvezda je neuporedivo ispred Partizana po svim parametrima i resursima“, naglasio je Terzić.

MANČESTER KUPUJE U SERIJI A: Postaje li Arnautović „đavo“? (VIDEO)

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X