Fetel kači kacigu o klin!

Sebastijan Fetel saopštio je da uskoro kači kacigu o klin, ili pak pušta volan iz ruku (ako vam tako lepše zvuči). Četvorostruki prvak sveta vozi još ovu sezonu za tim Aston Martin.

Četiri titule šampiona, 53 pobede u trkama, 122 podijuma, jedna fenomenalna karijera. Na taj način Formula 1 je objavila da se legendarni Nemac oprašta na kraju sezone.

Aston Martin je na svom sajtu napisao da se završava jedna od najboljih karijera u istoriji sporta. I zaista jedina dva čoveka koja su češće pobeđivala u trkama Formule 1 su Mihael Šumaher i Luis Hamilton koji imaju 91 odnosno 103 pobede.

„Iako naši rezultati nisu bili kakvima smo se nadali jasno mi je da je sve bilo sklopljeno što timu treba da se trka na najboljem nivou narednih godina. Nadam se da ću nastaviti sa istim radom ove godine i da ću biti od pomoći u razvoju tima koji će pobeđivati u budućnosti“, rekao je Sebastijan Fetel.

Fetel je rekao da je dugo razmišljao o povlačenju ali da želi da se posveti porodici i ulozi oca. Takođe da kaže da je uživao radeći sa svim sjajnim ljudima u F1.

Sa njima je počeo da sarađuje još 2007. kada je vozio za Toro Roso prešavši iz Zaubera. Potom je 2009. već prošao u Red Bul, a 2010. je osvojio prvu od četiri uzastopne titule šampiona. 2015. je sledio prelazak u Ferari kog nije uspeo da vrati na tron. Dva puta je bio vicešampion, a najbolja šansa je propuštena 2018. godine. Tada je Seb bio najbliži Luisu Hamiltonu ali donekle svojim, a i greškama tima nije uspeo da porazi Britanca.

Iliev napustio Humsku!

Deljenje:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Želiš reklamu na našem sajtu?

X